Всичко изглежда по-красиво с очилата на CLANDESTINO VENETO

07 06 Всичко изглежда по-красиво с очилата на CLANDESTINO VENETO

Настъпи любимият ми сезон, в който слънцето не спира да се усмихва, а единственото нещо от което имам нужда е цветен бански и слънчеви очила… Нещата, които не излизат от дамската ми чанта това лято, защото никога не се знае какви изненади предстоят.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

И като споменавам слънчеви очила, време е да ви запозная с летния хит този сезон – дървените хендмейд очила Clandestino Veneto. И когато казвам, че всичко изглежда по-красиво през тях, не преувеличавам, ще се убедите сами.

clandestino wooden sunglasses

Една от причините, заради които силно се привързах към воденето на моя блог, беше срещите и работата ми с хора, от които мога да черпя вдъхновение, да се уча и да опитвам нови и различни неща, които в ежедневието си, трудно бих се решила да направя.

Тези от вас, които следят блога ми и ме познават, знаят моята пристрастеност към слънчевите очила. Наистина обичам да променям и разнообразявам визията си и смятам, че аксесоарите, и в частност очилата, могат много успешно да променят, разчупят или завършат всяка визия. Така се зароди и новата ми любов към дървените очила, а когато отидох в страхотния шоурум на Ани и Роберто, разбрах, че това е моето място. Различно и нетрадиционно, с детайл към персоналното внимание.

IMG_20160515_222035

Там ще ви посрещне лъчезарната семейна двойка и създателите на бранда Clandestino Veneto – първите хора, които започнаха да правят дървени хендмейд очила. Но привлекателността не се крие просто в дървото, а в идеята, която стои зад всичко, а именно любовта към природата. За изработката на страхотните модели очила не се използват застрашени видове дървета. Дървеният материал е от сертифицирани източници – FSC сертификат. Clandestino Veneto e официален партньор на фондацията Forest&Life Movement, целяща опазването на горските местности и възстановяването на щетите от неконтролируемата сеч. Най-готиното от всичко е, че те дори използват рециклирани скейтборд дъски за направата на своите модели. Другите материали, които използват за направата на различните модели слънчеви очила са абанос, акация, явор, орех, бамбук, дъб и зеброво дърво.

Когато отидох в готината им работилничка, останах направо поразена… Имаха всички модели, за които може да си помислите. Всички тренди очила за сезона, заедно с ретро модели “котешко око” и разбира се, вечната класика, никога не излизащият от мода “уейфеър” (wayfarer). Затова и аз заложих на него. Моделът, на който аз се спрях е Macchiato, може да го видите ТУК.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Разбира се, не приключихме само с него… Избирането на перфектните очила продължи и за моята половинка, който със своето “професионално изкривяване” на инженер, държи всичко, което избира и носи да бъде изпипано до съвършенство. Затова, може би, и Clandestino Veneto го спечели. Георги остана изключително изненадан от стъклата и механизма на очилата. Стъклата и плаките са с поляризация и най-високо ниво на защита от вредните слънчеви лъчи UV400. Моделът, който той избра е Alba, “wayfarer” вариант, модернизиран с огледални стъкла в оранжево, изключително свеж и летен. Може да го видите ТУК.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

clandestino veneto

Всеки чифт от дървените хендмейд очила на марката идва в комплект с картонена кутия, изработена изцяло от рециклирана хартия, ръчно изработен бамбуков калъф и кърпичка за почистване. Имате възможност да изберете между нетрадиционния цилиндричен калъф от бамбук и практичната сгъваема кутия, направена отново изцяло от рециклирана хартия.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

fgal with Clandestino Veneto

Clandestino Veneto са помислили и за онези от вас, които харесват моногрмите и обичат да брандират вещите си. Със специален лазер, може да бъде написано вашето име или инициали върху очилата, което ще ги направи още толкова уникални.

Clandestino Veneto_handmade

Не можахме да устоим и на идеята да вземем по един модел и на останалатачаст от семейството, която трябва да бъде възпитана с идеята да обича природата и да носи очила с максимална защита на очите. Очилата, които взехме за Валерú са модел Nero (може да видите тук), а тези за Деа, са специален подарък от Роберто, човекът, който поднесе на България прецизността на венецианската изработка и ни провокира да обикнем новата форма да дървото.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Валерú с модел Clandestino Veneto Nero

Clandestino Veneto Kids Clandestino Veneto _1

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Специално за всички читатели на f-gal.com имаме страхотни новини… Всички, които искат да посетят шоурума на Clandestino Veneto или да поръчат своите очила онлайн, може да използват специалния промокод F_Gal15, който ви носи 15 % отстъпка, за всички нови модели слънчеви очила и диоптрични рамки Clandestino Veneto.

Слънчево и незабравимо лято от нашето семейство, което вече откри сезона и да ви кажа честно, не беше виждало толкова красиво морето. Сигурно, благодарение на Clandestino Veneto….

the world is more beautiful with Clandestino Veneto

fgal with Clandestino Veneto Clandestino Veneto couple

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

eco family lifestyle

FGal

Comments

comments

No Comments

Post A Comment