Домашна фотоепилация с BaByliss Homelight 50

10 03 Домашна фотоепилация с BaByliss Homelight 50

Здравейте Дами,

Преди седмица ви споменах за една моя инвестиция, която силно се надявам да оправдае цената си и да даде очаквания от мен резултат. Проблемите с обезкосмяването и красивата гладка кожа вълнуват всяка жена. Манията ми по гладката, да не се вманиачавам, бебешка кожа, ме доведоха до решението на този етап да отделя средстава  и да опитам един от вариантите за трайно обезкосмяване на тялото. Да си призная, четох и рових много по темата, за да добия по-ясна представа, коя е най-правилната манипулация за моя цвят и тип кожа. Естествено, раздвоението ми се спира на популярната и почти с отлични отзизви – лазерна епилация и другият вариант IPL фотоепилацията.  За да бъда честна, основната причина, поради, която избрах да инвестирам в домашен фотоепилатор, бе успокоението ми, че ще бъде използван във всички желани зони и от мен и моя съпруг. Основен аргумент за покупката на този продукт, че ще бъде оправдано използван и от двама ни. Безспорно уредите за домашна фотоепилация са удобни, понеже може да се ползват по всяко време, а най-хубавото е, че спестяват значителна сума пари (цените на тези продукти варират най-общо между 300 и 700 лева).

BaByliss IPL Homelight1

Друга важна причина, която спечели вниманието ми, бе удобството и комфорта, който ми осиурява този фотоепилатор,  използван в домашни условия, гарантиращ спокойстие на по-срамежливата част от нас. Моделът, на който се спрях е IPL HomeLight Babyliss G932E с  50.000 пулсации и  5 настройки на интензивност.

Фотоепилаторите за домашно ползване са с много по-нисък интензитет от салонните уреди, именно с цел да са безопасни за хората, които може да сгрешат настройките. Ако при специалист са необходими 6-7 процедури, в къщи те ще са минимум 20. Използването на фотоепилатор е безопасно за здравето, само ако стриктно спазваме някои основни правила:

*Фотоепилацията действа посредством интензивна пулсираща светлина. Енергията се концентрира в пигмента на косъма – меланин, което води до разрушаване на луковицата. Това въздействие е в състояние да прекрати растежа на космите в някои зони. 

BaByliss IPL Homelightt

#1. Преди и след фотоепилацията не бива да излгаме кожата  си на прякото въздействие на слънцето. Причината се крие в това, че UV лъчите спомагат за отделяне на цветния пигмент меланин, който по време на фотоепилацията бива погълнат.

#2. Зоната, която обработваме трябва да бъде гладко обръсната.

#3. Не нанасяйте преди фотоепилацията никакви кремове, лосиони или други козметични продукти върху кожата си.

#4. Важно е да бъдем особено внимателни, когато третираме бикини зоната, тъй като мястото е деликатно и чувствително и може лесно да бъде изгорено.

#5. Не повтаряйте зоните, които вече сте обработили, защото това може да ги нарани или изгори.

Аз направях своята първа процедура, като в указанието към фотоепилатора, бе показаха примерна схема на честотата и необходимия минимален брой процедури.

tan

За целта, преди да започна своята домашна манипулация, прецених своя цвят кожа, за да установя каква ще бъде началната степен на фотоимпулсите, с които де започна. Изготвих си календар, в който да следя процедурите си, като в указанията бе обяснено, че първите 4 процедури, трябва да се извършат в рамките на всеки 2 седмици, а оставащите всеки месец.

Важно е да знаем, че космите имат три фази на растеж, които се сменят през различни периоди от време в различните части от тялото, а процедурата повлиява само космите в една от фазите на растеж (анагенната), в която коренът на косъма е добре оформен.

BaByliss IPL Homelight G946E

babyliss

По време на фазата на растеж нивото на пигмент във фоликулата е в своето най-високо равнище. Това именно е и фазата, в която космите се поддават на третиране със интензивна импулсова светлина (IPL).

Във фазата на обратно развитие космената луковица започва да се свива. Фоликулите, които се третират по време на тази фаза ще изискват повторно третиране, но израстналите косми ще са по-тънки и светли.

Последната фаза е тази на покой. При нея реално не присъства косъм във фоликула и следователно няма пигмент. Третирането на космите, които са в тази фаза няма резултат.  това е причината една процедура да не бъде достатъчна, за да се постигне окончателно обезкосмяване. Необходими са средно 6 процедури, извършвани през интервал от няколко месеца. Точният брой процедури и интервалът между тях, зависят от третираната зона.

Ще продължавам да ви държа в течение, в близките месеци, и да докладвам какъв ще бъде резултатът, надявам се да има такъв… 🙂
BaByliss IPL Homelight G946E' BaByliss IPL Homelight G946E perfect skin care IPL Babylisss IPL Babyliss'

Comments

comments

8 Comments
 • Савина
  Posted at 11:55h, 11 March Reply

  Пожелавам ти успех, дано наистина инвестицията се оправдае и се получат желаните резултати. Ще чакам с нетърпение да споделиш резултатите. 🙂

  • K.Nikoloff
   Posted at 17:38h, 11 March Reply

   Благодаря ти, Савина!И аз нямам търпение, ще ви държа в течение и ще се радвам да имам положителен feedback за продукта!

 • Stela
  Posted at 17:23h, 06 July Reply

  Моля да споделите дали сте доволна от епилатора, защото и аз се чудя дали да си го взема.
  Благодаря!

 • Dimana
  Posted at 19:52h, 30 July Reply

  Zdraveite! Imam zapitvane otnosno rezultattite, tyi kato i az mislq da si kupq sy6tiq ured 🙂 Hubav den

  • K.Nikoloff
   Posted at 16:32h, 03 August Reply

   Здравейте, Димана! Тъй като получих много запитвания за действието и резултатите от уреда, много скоро, ще се постарая да отговоря на всички въпроси в нов специален пост в блога. Но, както знаете е летните месеци, употребата и излагането на слънце, не се препоръчителни, в последните 3 месеца съм преустановила използването на уреда. Скоро ще разкажа резултати и мнение, подробно. Поздрави! 🙂

 • Velina Nikolova
  Posted at 18:01h, 08 November Reply

  А резервна лампа за този модел от къде може да се закупи?

 • Росица Радева
  Posted at 12:09h, 20 December Reply

  Здравейте!Попаднах на Вашия интересен блог и поста за фотоепилатора на BaByliss Homelight 50.Аз също искам да си купя епилатор за домашна употреба и този е един от моделите на който се спрях.Имате ли вече наблюдение върху действието му,оправдани ли са Вашите очаквания?Благодаря!

  • K.Nikoloff
   Posted at 16:41h, 20 December Reply

   Здравейте, благодаря за проявения интерес. Ако трябва да бъда честна, не съм особено последователна при спазването на редовни процедури, тъй като обичам от време на време да посещавам солариум, а това не е желателно в нашия случай. Но дори и при тези обстоятелства, смело мога ад кажа, че има ефект откъм разредяване на космите.

Post A Comment