Естествено красиви с “грим без грим”!

23 05 Естествено красиви с “грим без грим”!

Тенденцията “грим без грим” не успя да подмине и мен, всъщност още преди да се превърне в тенденция! Малко след като родих първата си дъщеря изцяло промених не само стила си на обличане, но и начина по който се гримирах. Фаталното момиче с гарваново черна коса и задължителен черен молив на очите, остана в миналото, отстъпвайки място на една цветна и вече пораснала дама.

Тъмните дрехи бяха заменени с цветни комбинации и вече нямах нужда да се обличам в черно, за да се чувствам уверена. Знам, че всеки преминава през различни етапи и стилове в живота си, но връщайки се към моя на моменти  “емо” стил, направо не мога да се позная!

Както и да е, темата на днешния пост е съвсем различна. Паралелно с новата женствена и по-нежна визия, изчистих и преустанових използването на прекалено много грим. Или поне, лека полека се стараех с това. До момента, в който не осъзнах, че единственото от което имам нужда е здрав и равномерен сияен тен, добре оформени вежди, спирала за подчертан поглед и глос. Е, признавам си, понякога залитам към опушения грим и червеното червило, но това са условията да бъдеш адекватна и съвременна жена, която не се бои да експериментира. Важно е единствено да открие своята най-предпочитана ежедневна грим визия, която да и дава самочувствие и увереност.

Ето и моите любими продукти за създаването на визия “грим без грим”!

ЛИЦЕТО

След като почистя  и хидратирам добре лицето си нанасям CC крем. Ако трябва да съм честна, до момента предпочитах да използвам BB кремове, тъй като са с по-лека текстура и успяваха да изравнят тена на лицето ми, но наскоро много ме изненада новият CC крем на Artistry Ideal Radiance, който действително е изключително лек и приятен за кожата ми. След като го нанеса, изравнявам и скривам проблемните места с коректора на Artistry от същата серия.

СКУЛИТЕ

Скулите са едно от задължителните части на лицето, на които обръщам специално внимание. Те са онази част, която обичам да подчертавам и правя по-сияйна. За моя ежедневен грим комбинирам течният хайлайтър на Artistry още при нанасянето на CC крема, а за финал поставям малко количество руж от палитрата на Essence EYE&FACE.

ВЕЖДИТЕ

Отново една компактна мини палитра на Artisty, която не вадя от дамската чанта, защото в нея има огледалце, пинцета за вежди и малка четка за ретуш по всяко време. Текстурата на сенките за вежди е изключително добра като 2 от нюансите са в по-сух вариант, а другият леко кремообразен.

ОЧИТЕ

Тях отново подчертавам с палитрата на Essence EYE&FACE Palette тъй като в нея компактно са побрани най-основните и важни цветове, с които винаги да освежите грима си и очите си. Върху клепачите поставам сенки в нежен светло-златист нюанс, който много добре омекотява погледа. Освен нея поставям и мъничко блясък от компактните сенки на Atristry от серията Signiture Color.

УСТНИТЕ

Те са завършени с глос в прозрачен нюанс, като лично аз предпочитам гланцът да бъде с леки бляскави частички в розово или праскова.

Comments

comments

No Comments

Post A Comment