Има две неща, които осмислят живота ни…

06 05 Има две неща, които осмислят живота ни…

Много дълго се чудих как да започна този пост, тъй като денят наистина е специален! Вдъхновението дойде от един подранил подарък, от най-специалните приятели!

Откъсът, които днес искам да споделя с вас, казва най-важното, което чувствам събуждайки се на 30!  Познавате онова чувство, в което думите те хващат за гърлото и дълго след това оставаш разтърсен. Абзац, който напълно разкрива моята житейска идеология и онова, което смятам за най-важно в живота си!

Денят е специален, не просто защото имам юбилей, а защото сме двама! Не! Сгреших! Четирима сме! И сме най-важните! Истински повод да се чувствам горда събуждайки се на 30!!!!

Има две неща, които осмислят живота на човек и те се случват през нощта! Едното е когато протегнеш ръка и докоснеш рамото на този до тебе, а другото в когато една малка ръчичка докосне твоето рамо, като кацнала пеперуда. И знаеш, че това не е сън. И се радваш, че не си сам. Че това е твоят живот, защото така трябва да е!”

“…така да обичаш човека, че да искаш да не го притежаваш, а да му принадлежиш. Да го виждаш всеки ден, да живееш за него, а не за себе си. И на този, и на онзи свят. Завинаги!”

“В този живот най-напред получаваш, а ти ако си умен, знаеш как да вземеш. След това с наученото и ти на свой ред създаваш. И най-подир трябва да започнеш да даваш. И ако в цялата тая работа няма любов значи си живял напусто, бил си един себелюбец. И вътре в сърцето си всеки знае за какво е сватбата…тя е заради човека, този, който ще те чака, ще те търси, ще плаче с теб и ще се смее с теб. Човекът, който ще ти дава сила и вяра, без да ги изискваш, човекът, който  след като сте изпратили детето си на Терминал 2 ще те утеши и ще помълчи с теб довечера. Човекът, който никога няма да позволи да си сам, дори  когато единият вече го няма…

Из Камен Донев “За сватбите”

*Благодаря на най-прекрасните приятели, които знаят, че най-хубавите подаръци в този живот са споделените преживявания! Благодарим ви за прекрасната изненада!

FGal

Comments

comments

No Comments

Post A Comment