Как да изберем правилното облекло за тренировка!

08 12 Как да изберем правилното облекло за тренировка!

Често пъти се шегувам, че от огромно значение са правилните избори в живота:  добър университет, добър съпруг, респективно добро семейство и така до…. добрия фитнес център и подходящото облекло за тренировка, разбира се 🙂 А в случая доброто облекло ще означава правилното и защо е толкова важно какво обличаме докато спортуваме.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Идеалното облекло за спорт зависи най-вече от движенията и вида на заниманията ви. Нека не забравяме, че комфортът е на първо място, когато говорим за физическа активност. Не правете компромис с това! Според различните занимания и активности, варира и вида на облекло, което може да подберете.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Някои от дамите се чувстват комфортно в свободни и широки дрехи, други, като мен, предпочитат стегнатите и прилепнали потници и клинове. Все пак, да не забравяме, че от съществено значение да се чувстваме комфортно и красиви, дори, когато спортуваме, защото залите са пълни с огледала и когато не харесаме, онова, което виждаме, тренировката ни няма да бъде продуктивна.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Днес ви отвеждам в добре подбрания от мен фитнес център “Дева Спорт” и по-специално в залата на новата ми спортна страст Kangoo Jumps. За тези от вас, които не ме познават лично, трябва да призная, че не съм най-спортната натура, която сте срещали… Преминала съм през какви ли не спортове, за да изпробвам стимула и удоволствието, което могат да ми доставят те. Някои от вас, могат да помислят, че избирам Kangoo Jumps, защото е сравнително нов и модерен спорт, и трябва да ви уверя, че първият път се отзовах в залата, точно по тази причина, но останах истински запленена от активността и желаното от мен натоварване, на възможно по-широк спектър от мускули.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Подскачащите обувки” са един наистина отличен и забавен метод за сваляне на тегло. Добре знаете, че скачането ускорява обмяната на веществата, а след Kangoo тренировка организмът продължава изгаря калории, дори по време на отдих. Освен това тренировките по Kangoo Jumps отлично стягат мускулите на краката и дупето. Специалните обувки, всяка от които тежи по 2 кг, спомагат за правилната стойка, тъй като старанието да балансираш и да стоиш изправен и с прибран корем, оказва благоприятно влияние и върху гръбнака и правилната стойка.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

И понеже споменахме кардио тренировка с активно скачане, връщам се отново на особено важния избор на тренировъчно облекло. Наскоро открих чудесния сайт Quivo.net, който предлага всичко, от което има нужда една жена при подбора на бельо, през луксозни сетове и бански, до спортно облекло.  Лично аз, се чувствам  по-комфортно в клин по тялото, тъй като ме кара да се чувствам стегната и прибрана, моделът който избрах е ELBRUS Mojo Wos (може да поръчате тук), като държах да бъде с технология DRY TECH. Това ще рече е водо и ветроустойчив, активно дишащ; т. е пропуска активно влагата и я транспортира далеч от кожата, навън. Така порите не могат да бъдат запушени и замърсени.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Колкото до потника предпочетох да заложа на спортен модел с вграден сутиен, който да ми дава сигурност и свобода при движението.  Моделът който нося е HI-TEC Lady Riwi в приятен ментов цвят (може да го видите тук). Материята е полиестер и спандекс.

Hi-Tec-hidden bra-training-vest

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Относно подходящите материи за спорт, най-предпочитан остава винаги памукът. Той абсорбира влагата и осигурява вентилация на въздуха. При спортните модели долнища и потници, често пъти се комбинира с ликра. Освен памука, подходящ за тренировка са трикотажът и синтетиката. Наистина е важно в какво ще инвестирате, тъй като ще бъде носено активно и трябва да бъде устойчиво дори и на честото пране, след всяка тренировка.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

f-gal-in-shape

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

FGal

Comments

comments

1Comment
  • niko
    Posted at 06:08h, 14 December Reply

    Мадамата изглежда много секси 🙂

Post A Comment