Как да превърнем миенето на зъбите на детето в забавление?!

12 04 Как да превърнем миенето на зъбите на детето в забавление?!

Сигурна съм, че повечето родители срещат  нашия проблем, около това как да мотивираме детето си да мие зъбите си редовно! Доста често особено трудна задача, а още по-деликатна да я направиш така, че то да прави това с удоволствие. Изграждането на навиците около устна хигиена е от изключително значение още в ранна детска възраст, а нашето семейство извървя дълъг път към заветното: “Мамо, хайде да си мием зъбките!“.

След едномесечно използване на новото технологично чудо, което имахме възможност да тестваме аз и Деа, вече с радост мога да ви споделя конкретни и подробни впечатления около звуковата четка Philips Sonicare DiamondClean.

Действително уред, който промени нагласата ми за почистване на устната кухина. В семейството ми отдавна сме забравили традиционните четки за зъби, доверявайки се на електрическите модели, които доскоро мислихме, че вършат добра работа. Докато не пробвахме DiamondClean….

В края на миналата година, с Деа се поизпотихме доста покрай срещите със зъболекарката. Оказа се, че любимите ни желирани бонбони доста са навредили на зъбките и се наложи да направим около 4 пломби, които мен доста ме стреснаха за едно 5 годишно дете… Наложи се да ограничим сладките изкушения и да превърнем вечерното миене на зъби в нещо абсолютно ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.  Споделям ви всичко това, защото покрай задължителните вече 4 минути дневно (сутрин и вечер) миене на зъби, доста трудно задържах вниманието на Деа. Докато не се появи идеалната възможност да изпробваме новите звукови четки на Philips от новата серия DiamondClean.

Както ви споделих наскоро, утрините вече протичат по напълно нов и то доста забавен начин. Освен иновативните четки, си имаме и нов любимец,  който превръща миенето на зъбите в забавна игра. Нашето тамагочи, се казва Джули и е най-умното приложение, което може да инсталирате на вашия таблет. Детската четка Philips Sonicare For Kids има вграден Bluetooth, с който да синхронизирате таблета или телефона си и новият малък приятел да покаже на детето ви как правилно да мие своите зъби. Един идеален начин да развиете здравословните навици на вашето дете. При нас дилемата беше голяма, тъй като Валерѝ иска всичко, което има кака, но и с този “проблем” успяхме да се справим. Детската четка има две глави, които лесно може да сменявате и всички в семейството да бъдат щастливи.

Така е и с моята звукова четка DiamondClean, която също има 2 сменяеми глави – за мен и Георги. Така татко ни също е щастлив, а инвестицията в такъв тип четка, още по -смислена и реално достъпна. Препоръчителният период за подмяна на главите на четката e 3 месеца, а цената на сменяемите глави изключително достъпна (вижте тук ).

Philips Sonicare DiamondClean надминава обикновените ел. четки с възможността да избирате между 5 режима на работа. Тези, които аз предпочитам, са “whitening”  в комбинация с “polish“,  а вечер мия зъбите си на режим “clean“. Не вярвах, но трябва да ви уверя, че режимът на избелване, наистина променя белотата на зъбите ви и не само, че ги прави по-бели, а им възвръща онази истинска белота, на която се радват детските зъби. Признавам си, че до скоро мислех да инвестирам в избелващи лентички, които да ми донесат така мечтаната “холивудска усмивка”, но четката за зъби се справя с това доста успешно, при това здравословно. И понеже до скоро и аз не правех разлика между електрическа и звукова, четка важно да уточня в какво се крие разликата. Главата на звуковата четка работи на много по-висока честота, създавайки вибрации, които карат водата да проникне в междузъбното пространство. Високата амплитуда на движение на косъмчетата създава динамичен поток на течност в устната кухина (смес от вода, слюнка и паста за зъби).  Главата на DiamondClean има изключително тънки и гъвкави косъмчета, които нежно почистват трудно достъпните места и  премахват плаката, напълно. Нали знаете онова, чувство, когато току-що сте излезли от кабинета след почистване за зъбен камък?! Е тази четка носи точно това усещане, след всяко измиване.

За дизайна на четката няма какво да ви говоря. Philips са доказани специалисти в брилянтната визия, която е готова да се хареса и на най-претенциозния вкус. Аз наистина останах силно впечатлена не само от иновативния дизайн, но и от изпипания до най-малък детайл комплект, в който получавате четката. Аз съм абсолютен фен на луксозния USB калъф за пътуване, който служи и като зарядно устройство и позволява употреба на всяко едно място, включително и да го заредите в лаптопа си.  А, когато сте  у дома, ще се наслаждавате на елегантна чаша за зареждане, която може да използвате и  като чаша за изплакване след почистване.

Така нашият 2-минутен  хигиенен ритуал се превърна в нещо любимо, не просто задължително. Сега сутрините започват с голяма усмивка и бели зъбки, без стрес! Оказа се, че Philips Sonicare DiamondClean се превърна в идеална мотивация  и съвместен ритуал на цялото семейство. Отличен повод да бъдем всички заедно!

 

 

Облекло: дизайнерска колекция тениски “Мама и аз” от Wolf Wolley с принт рисунка на Деа

Comments

comments

No Comments

Post A Comment