Красотата на бижутата от стъкло: MODE Jewellery

12 02 Красотата на бижутата от стъкло: MODE Jewellery

Здравейте Приятели,

Както знаете от днес (12.02 петък) до 14.02, може да се порадвате и да изненадате себе си или любим човек с тематичния Handmade фест в НДК с код: LOVE, където най-талантливите български приложници и дизайнери показват своите нови колекции. Често пъти съм ви споделяла за голямото си влечение към таланта и виждането на нашите БГ творци. Обожавам хендмейд изкуството, защото повече от всяко друго, носи неподправеност и душа. Именно това най-много спечелва всеки потребител. “Говорещите” предмети, които имат своя мисия и душа.

MODE

Но тъй като този уикенд няма да мога да присъствам лично и да си закупя нещичко, успях да се поразровя и да си потърся някой нов, любим аксесоар, носещ душа. Вече ви споделих за голямата ми мания по бижутата, а днес искам да ви зпозная с новата ми мания и онова, което успях да открия този път.

necklace

Mode_necklace

Отскоро съм се вманиачила по бижутата от стъкло и очарованието, което носят със себе си, посредством уникалната техника, по която се избработват. Ако и вие, като мен, не сте чували все още за техниката “фюзинг” ще ви разкажа малко повече…

Фюзинг е термин, използван за стъкло, обработено по специален начин в пещ при 750-850° С. Съществуват разнообразни техники за топлинната обработка на този увидителен материал, като всичко зависи предимно  от фантазията на товреца, който моделира и влага своето виждане.

MODE-necklace

blue MODE

Особено важен е опитът на всеки артист да комбинира по подходящ начин, така че да се получи ефектен и красив краен резултат. Чрез фюзинга оцветяването на стъклото се запечатва в структурата му и е невъзможно неговото премахване.Затова в днешния пост ви запознавам с един млад и талантлив дизайнер на бижута, който открих търсейки моето ново бижу от стъкло.

Мира Иванова е млад и талантлив артист с нейния бранд “MODE Jewellery”, до който успях да се докосна и моментално да се влюбя в творчеството й. Тя ми сподели, че обича работата със стъкло заради неговите качества да променя външния си вид, като понякога дори самата тя се изненадва от причудливите форми, които се образуват. Така спечели и мен…

mode jewellery

Бижуто, което си избрах, бе колие, което носи дълбочина и магичност, в плътен син цвят с невероятни цветни детайли в розово, приличащи на сталактити, които скоро ще уцелят сърцето ти. Верижката на колието е изработена изцяло с бижутерски материали, сребро и стомана, с цел да не предизвиква никакви алергии.

blue magic glass necklace

street style

Може да разгледате вскчки красоти на Мира тук и да се поразходите уикенда до НДК, където да откриете наистина специални подаръци, с които да покажете на човека до вас, че е значим и различен, без тривиалните плюшени сърчица, бутилки вино и бонбони. Идете и се вдъхновете за нещо различно, поднесено по авангарден начин…

Весел празник! Код:  LOVE

Fgal

Comments

comments

No Comments

Post A Comment