Най-доброто от Sofia Fashion Week 2016

29 03 Най-доброто от Sofia Fashion Week 2016

Пиша този пост повече от 3 дни… Написвам, пренаписвам, изтривам и пак на ново….

Искам да кажа толкова много неща, но за разлика от много други хора, си знам мястото, а и притежавам възпитанието да запазя мислите и някои крайни емоции, за себе си. Но тъй като това е моето място, моят блог, пълен с лични впечатления – от живота, случващото се и най-вече от красотата, която ни заобикаля… ще продължа с добрия тон, тъй като повече от всичко искам да се различавам от онази група меко наречена “хейтъри”.

Затова ще коментирам с вас, онова, което най-силно ме впечатли на едно модно събитие, което бъдете обективни, до момента няма еквивалент в България. Събитие, което бавно и категорично, прави все по-успешни стъпки към достойно европейско ниво и един съвременен и модерен облик на страната ни.

Bloggers1

Започвам с искени благодарности към организаторите за поканата и селекцията на модни блогъри и затова, те да бъдат един основен и нужен елемент от модния образ на събитието.

bloggers-za-1300x806

Адмирации за обстановката и оформлението на модния подиум – стилен, изчистен, премерено бялскав и толкова романтичен. Подиум, на който, в центъра попадат красивите дрехи и стайлингови предложения.

catwalk SFW 2016

DSC_6683

Тази година грандиозното модно събитие имаше прекрасна социална кауза, в подкрепа на младите и талантливи дизайнери (студенти) от специалност “Мода” в няколко български унивеситета. Селекция, специално подбрана от проф. Любомир Стойков, който направи изключително силна встъпителна реч, в третата вечер на Sofia Fashion Week 2016,  в която българските млади творци, доказаха себе си и съвременното модерно мислене, което притежават. Изключителни пърформанси на млади дизайнери като Ники Божилов, Dan Ginkov, М2V и няколко млади момичета от ЮЗУ ” Неофит Рилски” в Благоевград.

niki bojilov

SWU Neofit Rilski model SWU Neofit Rilski model_2

Акцентите от откриването и първата модна вечер може да си припомните в поста ми ТУК.

Две от колекциите, с които определно бих попълнила пролетния си гардерб са VALENTINO и Ermano Scervino, заедно с кежуал предложения от M2V и летни бохо аксесоари от Achilleas Accesoaries.

IMG_20160329_121136

От официалните предложения, силно впечатлена останах от дантелената колекция  в стил “The Great Gatsby” на PK Haute Couture и талантливата Пембе Кенан.

IMG_20160329_121106

Заедно с няколко рокли от там, бих прибавила и една страхотна класика в стила на Balmain, предложена от Dan Ginkov. Елегантен, секси костюм със силно втален издължен блейзър и 7/8 панталон.

IMG_20160329_121018

IMG_20160329_121041

Като цяло летният ми гардебор ще бъде пълен с дантелени макси рокли с тънки презрамки, които открих и в колекциите на All U re.

All U re

EFE Marinela

Относно моя избор на тоалет в две от вечерите на Sofia Fashion Week 2016, може да прегледате в следващите редове.

Моят избор в деня на гала откриването на седмицата на модата, бе кокетна рокля на Djofra Fashion,  с така актуалните от няколко сезона детски рисунки, изрисувани върху плат. Началото на този тренд бе поставен от Андежелина Джоли, която възхити света, с авангардния си сватбен воал, обрисуван с картинки от нейните деца, рокля специално създадена от Луиджи Maсси, главният дизайнер на Atelier Versace. Мил и затрогващ жест, който постави началото на ново модно течение. След това, миналата година, Dolce and Gabbana представиха своята ready-to-wear колекция есен/зима 2015,  в същите цветни шарки, изрисувани и върху моята великолепна рокля, инспирирана от модното дуо. Възхитителен модел, който отлично пасва на моята индивидуалност, модно усещане и предтстава за модерен look.

Djofra

Djofra Dress Djofra DRESS SFW 2016 hi djofra fashion bloggers

За последната гала вечер, предпочетох семпла и изчистена, монохромна визия в актуалното за сезона райе. Любим мой модел макси пола от Muse shop,  в съчетание с огромно бохо колие.

fashion bloggers_1

fashion gal - SOFIA FASHION WEEK 2016

f_gal

 

STYLE:

Първа вечер (22.03) – Dress: Djofra Fashion, yellow necklace: H&M, bag: street style Hermes Kelly by Seville shop;

Пета вечер (26.03) – Maxi skirt VЯRA by Muse Shop; necklace: Twins_Store; leather jacket: ZARA, clutch bag: etsy.com

снимки: Ivan Yordanov Photography; Hi Life, лични

F_Gal

Comments

comments

No Comments

Post A Comment