Наръчник за успешни дами

23 09 Наръчник за успешни дами

 

 

bussines look business-look-blazer look 2

Тайната на хубавия външен вид са самочувствието и добрата огранизация. Наскоро ви споделих за една книга, която преоткрих на рафта ми с модни четива. Това е наръчникът на Сузи Фо “Облечени елегантно със стил и самочувствие”. Препрочитайки книгата отново, открих и си припомних много интересни и важни точки, в това как да изградим успешен образ за себе си. Защото основното правило, за това да бъдем печеливш кадър, е да знаем как да рекламираме себе си. Да се научим да открояваме най- добрите и ценни страни, които притежаваме. Затова реших да ви запозная с няколко основни и най-важни стъпки, които да следваме, за да бъдем

 успешни дами.

1. Носете шалче под яката на сакото, за да предпазите плата от зацапване с грим.

2. Не слагайте на закачалка кожени поли или панталони. Прибирайте ги навити на руло, така ще запазят формата си.

3. Когато се налага да пътувате винаги поставяйте етикет “Чупливо” на багажа си. Така с него ще се отнасят по-внимателно и отговорно.

4. Не обличайте дрехите си веднага щом са изгладени, още са топли и рискувате да се смачкат лесно върху вас.

5. Винаги носете резервен чорапогащник в чантата си, в бюрото или в жабката на колата. Доста смущаващо е да се явите на служебна среща с бримки.

6. Ако панталоните ви подчертават бедрата, махнете излишния плат от предните джобове.

7. Вместо да казвате: “Ще си купя този тоалет , когато получа работата”, мислете положително и си купете тоалета, за да получите работата.

8. Слагайте редовно бебешко олио на колената си, за да предотвратите сбръчкването на кожата в тази зона и да я поддържате мека и гладка, при носенето на чорапогащник.

9. Крайностите не живеят дълго в света на модата, затова ако искате да носите нещо по-дълго време,  избягвайте агресивните тоалети и силно подчертани шарки. Заложете на класиката и комфорта, във всеки вариант.

10. Купувайте си обувки един размер по-големи, в случай, че ежедневието ви предразполага ходене на висок ток и краката ви оттичат или носите силно заострени обувки.

11. Открийте дрехата, с която се чувствате особено красива. Опитайте се да разберете какво харесвате в нея и търсете тези качества в следващите си покупки.

12. Винаги се обличайте като за длъжност с една степен по-висока от тази, на която сте в момента.

13. Бъдете добри към себе си и си доставяйте малки удоволствия, от които ще ви стане по-добре – отидете на масаж, купете си ново червило, обуйте си високи токове или носете различен цвят.

14. Заслужава си всяка вечер да отделяте по пет минути, за да решите какво ще облечете на следващия ден  и да приготвите необходимите си неща. Всички знаем, че денят ни няма да започне успешно ако сутринта сме бързали или недогледали нещо.

15. И не забравяйте: Колкото и да знаете за модата, винаги бъдете готови за нови идеи.

Duma class look Miroslava Duma duma

Miroslava+Duma+Shoulder+Length+Hairstyles+X3Zg8wPABlul
 А дамата, която е моето олицетворение за успешен и винаги classy look е Мирослава Дума. Жената с безупречен стил и финес, която е мой категоричен фаворит за Classy Lady. Затова избрах да споделя с  вас, няколко нейни daily outfits, моите бизнес предложения за успешен look  на всяка среща.

Fgal

Comments

comments

No Comments

Post A Comment