Няколко съвета за незабравимо моминско парти!

26 07 Няколко съвета за незабравимо моминско парти!

“Семейството не е е само кръв. Има хора, които макар да са различни от теб, живеят край душата ти като твоя кръв, като откъс от твоята книга, като перо от твоите криле. Те вероятно имат различна дефиниция за приятелството от твоята, но когато се стигне до там да са добри приятели, те просто не се съобразяват с дефиниции. За това, че винаги си била извън дефинициите и границите на обикновеното приятелство ти си толкова специална!”

Както се казва… “запечатано с целувка”. Това са думите от трогателната специална изненада на булката към всяка една от приятелките й на моминското парти в началото на месеца. Моят персонален подарък и послание си позволявам да споделя с вас, приятели! Изречения препълнени с дълбок смисъл и думи, които винаги ще пазя в сърцето си…. Благодаря ти, Венци!

Моминското парти е онзи момент в живота, в който да покажете на своята приятелка колко добре всъщност я познавате. И тъй като това е моето първо такова, бих искала да споделя с вас някои неща, които ми направиха впечатление, няколко съвета, които бих отправила към всички момичета, на които скоро ще им се наложи да изненадат своя близка с нещо специално и няколко идеи, за които с радост искам да ви разкажа.

Както всяко моминско парти и респективно сватба, нещата са толкова специални и индивидуални, че трудно бихте могли да повторите две еднакви. Затова и моят първи и най-важен съвет е

СТАРАЙТЕ СЕ ДА ИЗБЯГАТЕ ОТ КЛИШЕТО

Това, че сте на тематично парти по никакъв начин не ви задължава да купувате масовите сатенени лентички от типа “Мис нещо си”… ако все пак ги харесвате, постарайте се да ги персонализирате и да ги направите индивидуални както за бъдещата булка, така и за всяка една от нейните приятелки. Ние ритуално се отказахме от този “тематичен аксесоар”, затова пък решихме да си сложим по една характерна за всяка от нас значка….

МЯСТОТО 

Една от най-важните предпоставки за незабравимо моминско парти. Изненадите са много хубаво нещо, стига отлично да познавате булката и да знаете кое е онова местенце, което тайничко тя мечтае да посети и да сподели с една забавна компания лудетини като вас.

Нашата булка прекара незабравимите си студентски години във Варна и както сами се досещате, ние тематично се отзовахме в морската столица, без много да му мислим. Ако и вие планирате да пътувате някъде ви съветвам да проверите вариантите за полет няколко месеца по-рано, защото ние с булката успяхме да грабнем самолетен билет София-Варна само за 60 лв., отиване и връщане (и то почти без самолетни закъснения 🙂 🙂 :)).

След като стигнахме на морска земя, планът за деня включваше момичешко плажно парти на едно от любимите места на нашата булка Венци, а именно Tracian Cliffs Golf Resort, където прекарахме един наистина незабравим ден.

И ако оставихме настрана сатенените ленти, не можахме да подминем inflatable манията на надуваеми пернати и плодови изкушения и напълнихме плажа ARGATA с какви ли не надуваеми аксесоари.

Една чудесна идея хем да изненадате бъдещата булка и да създадете пъстро и цветно настроение, хем да и подарите нещо запомнящо се като подарък. Венци дълго време искаше да се излежава на голяма надуваема спалня, така че розовото фламинго се оказа идеалният подарък. В тон с него бяхме поръчали и надуваеми аксесоари за чаши – палми и малки фламинго.

В темата на плажното дневно парти трябваше да помислим и за цялостния празничен вид на кабаната, която бяхме наели. Плажът ARGATA предлага страхотна уединена голяма шатра, в края на плажната ивица, която се намира във височина и е едно отлично място, в което да се подслоните през деня и да се скриете от силното слънце.

И тъй като се намирате в луксозен комплекс пригоден предимно за голф, хубаво е предварително да се запознаете с ценовия диапазон на мястото, за да може да прецените възможностите за действие и реализирани идеи.

Искрени благодарности за целия екип на комплекса, които толкова мило и гостоприемно ни приеха и помогнаха в надуването и транспортирането на всички надуваеми играчки, които бяхме понесли със себе си. Ето как изглеждаше визуално това и колко смях и незабравими емоции ни донесе.

След като успешно бяхме откарани до плажната ивица с голф количка, продължихме с подредбата на масата в очакване на бъдещата булка. Допълнихме масата с тематично украсени бисквити с фламинго тематика и плодове, които да похапваме през деня, обилно поляти със сангрия.

Вместо тематичните гривни с цветя и надписи за ръка, предпочетохме златни блестящи татуси годежен пръстен с надпис “Bride Tribe”. Тях трудно все още можете да ги откриете у нас, но лесно може да ги поръчате от Англия по Еbay, с доставка до седмица, две.

И какво може да направи едно моминско парти незабравимо?! Присъствието на професионален фотограф разбира се! А този, на когото ние се доверихме, доказа защо е толкова търсено и предпочитано име във Варна.

И след като посрещнахме залеза на брега на морето се отправихме към нощния живот на любима Варна. Заведението, в което избрахме да завършим вечерта, бе един от предпочитаните и нашумели клубове HORIZONT, който момичетата от Варна горещо ни препоръчаха.

Разбира се, всяко моминско парти предполага и една тематична торта изненада, както и чаши, които да останат като спомен на всяка една от дамите, участнички в щурия купон. Понеже нашата булка не обича прекалените и понякога вулгарни изненади бяхме съобразили всичко с вкуса й, подбирайки тортата и чаши в нежен и романтичен стил.

Тук е мястото, в което да ви припомня, че наистина е важно да подберете едни красиви и различни чаши, които да съчетаете с темата и идеята на партито ви. Тортата, която харесахме бе изключително нежна и красива, като нашата булка, а детайлът в нея бе красивия силует на булка в сватбена рокля на цветя.

Точно, каквато бе избрала и нашата булката. Чашите ни бяха красиви модели рокли, с цветни перли, а чашата на булката бе пременена с 3d рокля от тюл и перли, която идеално завърши линията й. Сладките също бяха изчистени във формата на чаша и годежен пръстен.

ИЗРАБОТЕТЕ НЕЩО ЛИЧНО ОТ ВАС

Това, която аз успях да сътворя бе красивата нежна рамка с нежния силует на булка. А както знаете ИКЕА винаги е добра идея за DIY продукти.  Ние си имахме тематично морско парти, така че трябваше да прибавя и няколко морски емблеми, които отново може да откриете там…. останалото от морски екскурзии…. Дерзайте смело.

Дойде и моментът, в който да споделя и особено сериозните съвети:

  1. Внимателно подбирайте дамите, които ще съберете, за да изненадате бъдещата булка. Както при сключването на брак, може би и тук е препоръчителен психо тестът, който гарантира спокойствието на всички ви – Girls, вие най-добре си знаете научените уроци, понякога толкова навреме!
  2. Споделяйте идеи, намерения и нека всяка една от дамите включени в партито направи свой списък с неща и игри, които би искала да се случат по време на купона ви.
  3. Изберете една от вас, която да бъде банкер и да събира предвидените средства за разходи и мой съвет е нека бъде с карта, тъй като наистина е безумен и изключително конфузен моментът, в който сметката идва и всяка започва да вади своя дял от сметката. Въпреки, че цифрите и нещата са ясни, хубаво е да се запази един приличен тон, където нещата се случват без да ви усетят.

Колко тези идеи могат да бъдат полезни за вас, не знам! Знам само, че такива мигове оставят изключително силни спомени. Постарайте се те да бъдат най-добрите!!!!

photo credit: Alexander Lazarov,  Ivaylo Kostadinov (HORIZONT), личен архив 

FGal

Comments

comments

No Comments

Post A Comment