LPG масаж, целутрон или боди рептинг в борбата срещу целулита!

28 05 LPG масаж, целутрон или боди рептинг в борбата срещу целулита!

Момичета, този пост го подготвям повече от 2 месеца, за да мога да имам по-сериозен поглед и наблюдения и да следя процесите и “формите” през които е преминало тялото ми. Не залитам към манията, че съм пълна, но знам че за да се радвам по-дълго време на това, което “природата ми е дала”, трябва да се грижа старателно за тялото си. Говоря за разумно хранене без лишения, това е нещо, което никога не съм си причинявала. Истината е че понякога ям доста вредни храни и никога е се лишавам от тесто, защото наистина ми е сладко и някак си вярвам, че ако не давам на организма си онова, което иска, той ще ми го върне. В този смисъл  – храня се в всичко, което харесвам, но по-малко.

Никога не съм обичала спорта, часовете по физкултура бяха най-безсмисленият час за мен и винаги намирах оправдание да не бъда особено активна. Но знаете, как се случва в живота, добре, че са приятелите, защото винаги се среща някои заради когото да се стараеш и да се учиш да обичаш спорта. Така беше и с мен… Това обаче по никакъв начин не означава, че съм ограничила движението и не спортувам. Правя го, но не с онази любов, която сутрин да ме мотивира да стане по-бързо от леглото и да побързам за сутрешната тренировка. Единственият основен дразнител, заради когото тренирам, това е целулитът. Наясно съм, че едва ли има жена, която да се похвали, че няма целулит, затова в днешния пост искам да ви разкажа малко повече за последните усърдни месеци, в които се постарах да изпробвам и съчетая максимален брой терапии и спорт, за да си докажа, че с постоянство промените са налице! А “сладката умора”, нея още не съм я заобичала, но когато видя промените в огледалото, разбирам къде се крие целият смисъл.

И така, освен интервалните и канго тренировки, си взех карта за LPG масажи. Междувременно изпробвах всякакви масла и кремове, целутрон и дори термосауна (боди рептинг), но като че ли LPG масажите за мен се оказаха най-ефективни и с видим резултат. Но нека ви разкажа за всяко по отделно:

ЦЕЛУТРОН

Целутронът е едно от най-масовите и предпочитани средства за борба с нежеланата портокалова кожа, а и сравнително бюджетно. По- точно казано целутронът е представлява използването на ел. ток за стимулирането на мускулна маса. По учебник –  ускорява метаболизма и редуцира телесните мазнини като предизвиква свиване и отпускане на мускулите равносилно на натоварване във фитнес зала, или поне такива са обещанията, които дават кинезитерапевтите.

Относно процедурите, хубаво е да се правят всеки ден или поне през ден с продължително от 20 процедури, за да има видими резултати. Освен това е препоръчително процедурите с целутрон да се редуват с антицелулитни масажи, които всички специалисти казват, че са най-добри и полезни. За съжаление, все още не съм стигнала до тях. Оставих ръчният масаж с вендузи, за края  терапията. Като цяло не искам да ви оставям с впечатление, че просто си лежите, а мускулите работят здраво. Все пак знаете какво е чувството от мускулна треска след активна тренировка, при целутрона, това не може да се случи, независимо от високата степен на ел. импулси.

БОДИ РЕПТИНГ С ТЕРМОСАУНА

Боди репринг както в превод означава “стегнато повиване на тялото”, означава увиване на тялото с различни бандажи като в кожата предварително се втриват антицелулитни серуми. Самата процедура се извършва с термоодеало.

Добра освен за изчистването на токсините и за пълна ексфолиация, която остава кожата мека и сатенено гладка. В началото имах лек психологически дискомфорт, че ще лежа и ще се потя в “собствен сос”, но се свиква, все пак трябва да опитате от всичко. Може на вас да ви хареса повече…

LPG МАСАЖ

Това е контролиран вакуумен масаж, който активира движение на кръвоносната и лимфна система. Работната глава на LPG апарата е снабдена с две задвижващи се една от друга рокли и устройство създаващо регулиран вакуум между тях. За целта носите специално целокупно трико, с което по-удобно може да обработват проблемните зони.

По този начин кожата едновременно се повдига чрез вакуум подобен на вендуза и се подлага на енергичен масаж посредством роклите. Така се активира кръвната и меморна циркулация на тялото и се подобрява метаболизма на тъканите. При този тип масаж отново се елиминират токсините и кожата става видимо по-гладка и стегната, което със сигурност мога да ви уверя. Аз направих един курс от 10 процедури като редувах тренировъчен ден и ден за масажи.

Освен канго тренировките и lpg масажите, продължавам активно да нанасям и антицелулитни кремове, като в момента използвам новата серия на AVON от серия Solution – Cellu break 5 D и Thermal Tone. Лично аз ги редувах, но да си призная Cellu Break 5D e предпочитаният от мен. В повечето случаи антицелулитните продукти действат или загряващо или изстудяващо. Solutions thermal-active е от загряващият тип, като при мен действа твърде загряващо и понякога е доста парещ и ако кожата ви е чувствителна не бих ви го препоръчала.  Хубаво е кремовете да се нанасят с масажор, за да могат да се втрият по-дълбоко в кожата и то с кръгови движения отдолу нагоре, за да може да пазим кожата около колената, защото е доста еластична и с годините, както наблюдавам и аз, започва да виси… А това е влудяващо!

В края на краищата единственият ефективен метод за борба с целулита и ефективното стягане на кожата за мен остават тренировките, въпреки, че аз съм много скарана със спорта и се уча да го обичам. Има хора, които с цялото си сърце обичат да се потят в залата, за мое огромно съжаление, аз не съм от тях, но се боря със себе си и постоянството си, за да поддържам форма. Не прекалявам с храната, но през последните месеци виждам, че тялото ми е благодарно за активността, труда и вниманието, което му отделям. Съветвам ви да го направите и вие… А колкото до масажите и козметиката. ПРОБВАЙТЕ и ЕКСПЕРИМЕНТИРАЙТЕ! Трябва да изпробвате и установите какво кара тялото ви да се чувства добре?!

FGal

 

Comments

comments

2 Comments
 • MaquiLab
  Posted at 19:01h, 28 May Reply

  LPG звучи интересно, бих го пробвала. Аз лично досега само от вендузния масаж съм видяла ефект (и аз съм скарана със спорта, ама тотално). 🙂

  • K.Nikoloff
   Posted at 19:05h, 28 May Reply

   ДА, LPG e доста добър тип масаж и наистина бих го препоръчала. За вендузите знам, че са най-ефективното и предпочитано средство за всякакви масажи и реален резултат от тях, но за момента съм пробвала единствено по гърба, при силни болки и настинка и наистина имаше поразяващ ефект. Въпреки сериозните моментни синини след това.

Post A Comment