Sofia Fashion Week AW 2017

03 10 Sofia Fashion Week AW 2017

Както всеки сезон не мога да подмина модните събития, случващи се в столицата, независимо от крайно полярните мнения около Седмицата на модата у нас. Въпреки укорите и трудностите, които среща сред множество хора, категоричен факт остава постоянството, с което всеки сезон се организира модния форум у нас.

Истината е, че причината да присъствам на есенното и издание на Sofia Fashion Week, бе да уважа бившите си колеги от Code Fashion TV. Единствената модна телевизия в България навърши цяла една година, в която доказа, че е категоричен фактор в модния бизнес и развитието на София като модна столица!

Все пак говорим за мода е хубаво да обърнем малко внимание и към същинските дефилета на модния подиум на SFW. За пореден път ще запазя добрия тон и ще ви покажа единствено онова, което истински ме е впечатли и дизайнерите, които според мен заслужават по-специално внимание.

Знаете трудностите ми с честите пътувания до София, особено, когато събитията се случват късно вечер, успях да присъствам лично единствено в първата вечер на Sofia Fashion Week, в която на модния подиум бяха представени  доказани български марки и дебютиращи такива.

Сред моите фаворити в първата вечер бяха Румяна Константинова и поредното й екстравагантно шоу с много ярки цветове, които истински се надявам да властват този сезон.

Жана Жекова погали публиката с много красота и нежност, представяйки  уникални елегантни рокли от дантела, шифон и коприна.

Поредната приятна изненада бе от прекрасната Милена Петрова, която амбициозно и стремглава върви все по-нагоре. Модният й бранд категорично завърна и даде нов прочит на красивия и толкова женствен корсет, представяйки страхотни модели в две части – романтични и толкова женствени!

Истински съжалявам, че не успях да присъствам на втората Haute Couture вечер на SFW, която  бе открита от шоу на арт директора на Code Fashion TV –  Антон Узунов, който представи колекция, специално създадена за логистичния гигант DHL, в колаборация с личния му бранд – Antony Langountin. Опаковъчни материали за транспортиране на стоки, бяха превърнати в рокли висша мода, а Тони, ти  за пореден път доказа, че си уникален! Адмирации!

Stoyan Radichev пък закри вечерта с едни от най-добрите и авангардни модели, които подиума на SFW e виждал досега. Колекцията му Addicted представи модели в бяло, сиво и черно, много пера, камъни и бродерии, които бяха акцент върху роклите, а последните модели бяха в съчетание с черни маски за лице, с рога, бляскави камъни и черен тюл. С леко намигване към Maison Margiela и Галиано, показахме една наистина висша мода.

I’m wearing:

tulle skirt: Princess Fashion Studio

jacker: ZARA

lase blouse: lockal shop

bag: Moschino

glitter shoes: KEEP FRED

снимки: Иван Йорданов, лични

FGal

 

Comments

comments

No Comments

Post A Comment