Sofia Fashion Week SS2017 през погледа на FGAL

03 04 Sofia Fashion Week SS2017 през погледа на FGAL

Измина малко повече от седмица от края на четвъртото издание на Седмицата на модата у нас. И въпреки, че мненията и коментарите относно Sofia Fashion Week са противоречиви, едно е факт – това е единственото толкова мащабно модно събитие в страната!

Мнение и коментари относно организацията и селекцията на марки, няма да давам, тъй като винаги има в каква градивна посока да се развиват нещата.

Ще обърна внимание и ще говоря за онова, за което бях поканена като партньор на събитието, в лицето си на моден блогър и ценител на модата.

Ще споделя и ще спра единствено на моделите и дизайнерите, които истински харесвам и които с радост бих попълнила гардероба си.

photo credit: Йордан Пачев

Започвам с впечатляващите цветни модели на българския дизайнер Румяна Константинова, която представи една излючително колоритна колекция. Любимият ми модел на модния подиум е едно прекрасно съчетание в цвета на 2017 година – тревисто зелено, брилянтно комбинирано с лила, цветове, които отлично кореспондираха и създаваха едно неповторимо настроение.

Rumqna Konstantinova

Моделите от най-новата колекция на “Rumqna Konstantinova” представят смели комбинации от нестандартни принтове, а “черешката на тортата” бяха прекрасните гумени ботуши, които получиха един заслужен нов прочит, доказвайки, че имат място на модната сцена.

Wolf Wolley/VALENTINO

Обръщайки поглед към кежуал стилистиката, няма как да не ви покажа и две любими лежерни предложения на Wolf Wolley и Valentino, които отлично характеризират стила ми  – женствен бял t-шърт с паднало рамо, бомбер с флорални апликации и дантелена рокля, разбира се!!!

BOGOMIL/ Maniac

Видяхме и няколко изключително стилни мъжки колекции, които допринесоха за пролетния разкош на модния подиум. Като водещ тренд се отличи спортно-елегантната визия, с цветни, силно вталени мъжки сака и тесни панталони с дължина до кокалчето.

Carducci

Колкото до цветовете, аз силно симпатизирам на комбинации в  синьо-зелено и каре, които този сезон са особено предпочитани.

Maniac

Един от моите лични фаворити бе колекцията на Евгения Борисова и модният бранд Star Dust, колекция “Velvet”, в която на почит бе “кадифеното докосване”. Кадифето като най-аристократичната и царствена материя, съчетана с ръчна бродерия от кристални камъни, сърмени обшивки и пера.

 Star Dust

Пролетен разкош на модната сцена поднесоха и любимата ми модна къща Princess Fashion Studio, с няколко прекрасни романтични предложения от най-новата им колекция “Divine”.

Princess Fashion Studio 

NBU/Ermano Scervino

ESCADA/VALENTINO

Ето и два от любимите ми нюанса, в които смятам да облека “моята пролет” в цвят “ягодов сладолед”. Приказна феерия в розово, със сладко намигване към кокетния момичешки чар на порасналите елегантни дами…

VALENTINO/Ermano Scervino

Хит за пролетно-летния сезон безспорно остава райето, което този сезон е подчинено на морската тематика и комбинациите в бяло и синьо. Райетата са отличен начин да създадем илюзия  и да привлечем погледите, акцентирайки върху силуета на жената. Моите фаворити от модния подиум са две предложения са на две световни известни луксозни марки Valentino и Ermano Scervino.

photo credit: Ivan Yordanov, Alex Manchev 

 

I’m wearing: 

top: PARAMIDONNA

pants: PARAMIDONNA

clutch: Cinnamon Box Market

chocker: Seville Shop

hat: Reserved

FGal

Comments

comments

No Comments

Post A Comment